Jump to content


როგორ ავასწრაფოთ ბევრ ბანერიანი საიტი!

საიტი ავასწრაფოთ საიტი საიტი არ იტვირთება სწრაფად

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 admin

admin

    Администратор

  • ადმინისტრატორი
  • 3943 პოსტები:
  • Городთბილისი

Posted 31 October 2012 - 12:22 AM

პირველ რიგში მინდა გითხრათ რომ საიტზე ბევრი ბანერის განთავსება პირდაპირ ნიშნავს საიტის განადგურებას.
გაითვალისწინეთ ისეთი გიგანტების მაგალითი როგირიცაა ფეისბუქი, გუგლი და ასე შემდეგ, მათ დაარსების დღიდან არცერთი ბანერი არ ქონიათ განთავსებული და ამის მიუხედავად მიაღწიეს წარმატებას და უდიდეს შემოსავლებს-ეს კი ადასტურებს რომ მცირე შემოსავალზე გაკიდება სრული სისულელეა..... თუ ამ მოწოდების მიუხედავათ მაინც გადაწყვეტილი გაქვთ ბანერების განთავსება საიტზე, გასწავლით და გირჩევთ რამოდენიმე ხერხს იმისათვის რომ მათი ჩატვირთვა ნაკლებად საგრძნობი იყოს საიტზე.



1.განვმეორდები და ისევ გირჩევთ საიტზე განათავსოთ რაც სეიძლება ცოტა ბანერი ან უკეთესია სულ არ განათავსოთ.
2.. თუ ბანერების განთავსება მაინც გადაწყვეტილი გაქვთ შეეცადეთ მათი განთავსება რაც შეიძლება ნაკლებად საგრძნობი იყოს ჩატვირთვისას.


- ბანერების ზომები მაქსიმალურად შეამცირეთ როგორც პარამეტრებში ასევე ზომებში(პრინციპით-რაც უფრო პატარაა სურათი მით უფრო მალე იტვირთება)

- ეცადეთ ყველა სურათის ბმული იყოს ერთი სერვერიდან ანუ სურათების ჩატვირთვა არ ხდებოდეს სხვადასხვა სერვერებიდან(კარგი იქნება ამას სიახლის პოსტერებისთვისაც თუ გაითვალისწინებთ) რადგან რაც ნაკლები DNS კონექტია საიტზე მით უფრო სწრაფად ახდენს საიტი ჩატვირთვას.
- ამასთან ერთად შეგვიძლია გამოვიყენოთ ერთი მარტივი ხერხი რისი საშუალებითაც საიტზე ბანერების ჩატვირთვა მოხდება სულ ბოლოს(ანუ პანერები იქნება პოზიცინირებული სულ ბოლოს კოდში) რაც მნიშვნელოვანი ნაწილების ჩატვირთვას ხელს აღარ შეუშლის. მაშ ასე რას ვაკეთებთ.




პირდაპირ დახურული ბოდი თეგის წინ
 </body> 
ვანთავსებთ ასეთ კოდს

<div style="display: none;" id="adsSource1">
<!--marcxnivpirveli (728x90)-->{banner_1}</div>
<script language="JavaScript">
document.getElementById("adsTarget1").innerHTML = document.getElementById("adsSource1").innerHTML;
</script>


ხოლო იქ სადაც ბანერი უნდა გამოჩნდეს(ანუ იქ სადაც აქამდე ჩანდა ბანერი) ვსვავთ შემდეგს.


<div id="adsTarget1"></div>

ამ მეთოდის გამოყენების შემდეგ თქვენი ბანერების ჩატვირთვა მოხდება მაშინ როცა ჩაიტყვირთება სხვა დანარჩენი ყველაფერი.


ეხლა მცირე გარჩევაც ამ კოდებზე.

ამ კოდის გამოყენება შეგიძლიათ რამოდენიმეჯერ მაგრამ აუცილებელია შეიცვალოს ბანერის გამომყვანი თეგი და ასევე ნუმერიაცა ოთხგან.

1-
<div style="display: none;" id="adsSource1">


2-
<script language="JavaScript">
document.getElementById("adsTarget[b]1[/b]").innerHTML = document.getElementById("adsSource1").innerHTML;
</script>


3-
<div id="adsTarget1"></div>

ვცვლით ციფრს 1


მგონი საკმაოდ მარტივ და გასაგებ ენაზე აგიხსენით ყველაფერი და ველი თქვენს კომენტარებს როგორ გამოიყენეთ ეს ყველაფერი და რა შედეგი მოგცათ.

#2 admin

admin

    Администратор

  • ადმინისტრატორი
  • 3943 პოსტები:
  • Городთბილისი

Posted 31 October 2012 - 08:19 PM

დავიჯერო არავის გამოადგა ეს სტატია?




0 მომხმარებელი კითხულობს თემას

0 მომხმარებელი, 0 სტუმარი, 0 ანონიმური წევრი

rskrutka