Jump to content


პრობლემა მაგქვს ადაპტაციასთან დაკავშირებით


  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#1 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 05 Март 2012 - 02:09

გამოკითხვის კოდს ვერ დამიწერთ?

აი ეს კოდი მაქ და იქნებ ჩამიწეროთ ტეგები.

შეკითხვის ადგილას, პასუხების ადგილას და ხმის მიცემის ადგილას,
და გამოკითხვის ადგილას ეს უნდა ჩავწერ? {vote}

<div id="gamokitxva">
<div id="gtop"><img src="images/gamokitxva.png" width="174" height="19" /></div>
<div id="gmidle">
<table width="238" border="0">
<tr>
<th scope="შეკითხვა"><div id="shekiTxva">могщонТ саити? მოგწონთ საიტი?</div></th>
</tr>
</table>
<div class="pasuxi">

<dl>
<li>пасухеби</li>
<li>пасухеби</li></dl></div>
<div id="pasuxi-bottom"><a href="#"><img src="images/pasuxi.png" width="101" height="30" border="0"/></a></div>

</div>
<div id="gbotom"></div>
</div>

#2 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 05 Март 2012 - 04:01

დაგიწერე კომენტარებში უკვე და გადახედე.

<div id="gamokitxva">
<div id="gtop"><img src="images/gamokitxva.png" width="174" height="19" /></div>
<div id="gmidle">
<table width="238" border="0">
<tr>
<th scope="შეკითხვა"><div id="shekiTxva">могщонТ саити? მოგწონთ საიტი?</div></th>
</tr>
</table>
<div class="pasuxi">
{vote}
</div>
<div id="gbotom"></div>
</div> </div>

ან

<div id="gamokitxva">
<div id="gmidle">
<div class="pasuxi">
{vote}
</div>
<div id="gbotom"></div>
</div> </div>

#3 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 01:58

მოგესალმებით. ასსეთი რაღაც გავაკეთე.

ორი სიახლის ვიდი მაქვს, ერთი ფილმებისთვის ერთი კი თამაშებისთვის.
კატეგორიებში მივუთითე ფაილი, სიახლის ვიდებსაც ჩავუწერე short-story და ასე შემდეგ მაგრამ უშედეგოდ, რომ ვამატებ სიახლეს არ გამოაქვს კატეგორიის ესაბამისი ვიდით.

ასევე მსურს გამარკვიოთ, საიტზე რომ შევდივარ, მინდა ჩემი შექმნილი სტატიკური ველი იყოს მთავარი, რომელშიც გამოვა თუნდაც {content} და {info}

#4 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 06:33

custom კოდები გამოიყენე? თუ კი მაშინ შესაბამისი კატეგორიის იდი და შორთსტორის დასახელებაც უნდა მიუთითო.

#5 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 07:24

custom კოდებში რას გულისხმობ? მაგალითად.

აი რა ვქენი. გავაკეთე ტპლ ფაილი, სადაც ჩავწერე ვიდის კოდი (შესაბამისი ადაპტაციით) მერე შევქმენი კატეგორია და მივუტითე ეს ფაილი მაგრამ რომ ვამატებ სიახლეს ამ კატეგორიაში არ გამოაქ. თან სადაც მინდა ეს სიახლეები გამოჩნდეს დავწერე ასე {inxlude file="saxeli"} და იმ ადგილას მარტო შესაბამისი ვიდი ჩანს და სხვას არ ამატებს.+

#6 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 08:02

{custom category="1" template="shortstory" aviable="main" from="0" limit="5" cache="no"} ამის მიხედვით გააკეთე, shortstory მაგივრად ჩაწერე შენი შორთსტორის სახელი, კატეგორიაში 1 ნაცვლად მიუთითე იმ კატეგორიის იდი რომლიდანაც გინდა გამოვიდეს სიახლე, თუ რამოდენიმე კატეგორია გინდა გამოყავი მძიმით. მაგ: 1, 2 from="0" ეს ნიშნავს რომ გამოვიდეს პირველი სიახლედანვე. limi="5" 5 ნაცვლად ჩაწერე ის რაოდენობა რამდენიც გინდა რომ გამოვიდეს.

#7 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 08:22

არ შვება, კოდში ხომარაა შეცდომა. მაინის მაგივრად ხომ არ უნდა მივუთითო სტატიკური გვერდის სახელი?

#8 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 08:26

{custom category="1" template="shortstory" aviable="global" from="0" limit="6" cache="no"}
{info}
[not-aviable=main]{content}[/not-aviable]

ესე სცადე.

#9 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 08:40

აი გიო რა გავაკეთე.
html ჩავსვი main.tpl_ში.

<html><head>
</head>
</body>
ამ ადგილას ჩავწერე მხოლოდ მენიუს ჰეადერისა და ფუტერის კოდი. {content}{infe} სადაც საჭიროა.
</body></html>

მერე შევქმენი mtavari.tpl. როცა ვინმე საიტზე შემოვა მინდა პოირდაპირ ამ გვერდს უცვენებდეს, ამიტომ შევქმენი სტატიკური გვერდი და მიუთითე ეს tpl რომელშიც ჩემს მიერ შექმნილი html იდო. სიახლეებისა და გამოკითხვის შესახებ.

სიახლის კოდი ასეთი არის
<div id="filmebi">
{short-story}
</div>
და კატეგორია შევქმენი filmebi და მივუთითე filmebi.tpl (სიახლის ვიდი)
კატეგორიაში სიახლე რომ დავამატე ჩვეულებრივად ამ ვიდში გახსნა მაგრამ შენი მოცემული კოდით კიდევ mtavar.tpl_ში არ აჩვენა. ხოლო როცა კატეგორიის ლინკში შევდივარ ადმინპანელიდან, იქ ჩვეულებრივად წერია short story და ყველაფერი)

რავი იქნებ სხვა გზაც არსებობს.

#10 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 09:24

{short-story} ეს მაინში არასოდეს იწერება.ეს უნდა ჩაწერო შორთსტორი.ტპლ

#11 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 09:40

არა ეგ არ ჩამიწერია მეინში, ეგ სიახლის ვიდში ჩავწერე,

#12 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 22 Март 2012 - 09:41

სვა tpl ფაილში რომელიც სპეციალურად მქონდა შექმნილი ფილმების ვიდისთვის (filmebi.tpl)

#13 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 23 Март 2012 - 03:34

---------------------------------------------------------------------------------

#14 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 23 Март 2012 - 08:47

ხოდა მაშინ ფილმები ჩაუწერე ტპლს გარეშე.ანუ მაგას გამოაქვს შორთსთორის ვიდი და შენ რა სახელითაც გაქვს იმ სახელით გაწერე.

#15 admin

admin

    Администратор

  • ადმინისტრატორი
  • 3 943 პოსტები:
  • Городთბილისი

Отправлено 24 Март 2012 - 12:23

View Postmecniera, on 22 Март 2012 - 01:58 , said:

მოგესალმებით. ასსეთი რაღაც გავაკეთე.

ორი სიახლის ვიდი მაქვს, ერთი ფილმებისთვის ერთი კი თამაშებისთვის.
კატეგორიებში მივუთითე ფაილი, სიახლის ვიდებსაც ჩავუწერე short-story და ასე შემდეგ მაგრამ უშედეგოდ, რომ ვამატებ სიახლეს არ გამოაქვს კატეგორიის ესაბამისი ვიდით.

ასევე მსურს გამარკვიოთ, საიტზე რომ შევდივარ, მინდა ჩემი შექმნილი სტატიკური ველი იყოს მთავარი, რომელშიც გამოვა თუნდაც {content} და {info}
მე შემოგთავაზებ შენი პრობლემის ჩემეულ გადაწყვეტას.
პრობლემა 1. მითითებული შაბლონის მიხედვით არ გამოაქვს რადგან შაბლონიზირება ხდება კონკრეტულად იმ კატეგორიაში გადასვლისას და არა მთავარ გვერძე, თუ მთავარ გვერძე გინდა შაბლონიზირებული სიახლე მაშინ აუცილებელია კუსტომით გააკეთო სიახლეების ორგანიზება.
პრობლემა 2. სტატიკური გვერდის ქცევა მთავარ გვერდად. ძალიან მარტივია .htaccess ეს ფაილი რომელიც მოთავსებულია ეფტეპეს მთავარ დირექტორიაში გახსენი და გაწერე შიგნით ესეთი რამე DirectoryIndex სტატიკური ფაილი მაგალითად (index.html)


ჳმედია სწორედ მივხვდი პრობლემებს

#16 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 31 Март 2012 - 10:17

gio555
admin
მადლობთ რჩევებისთვის. ყველაფერიგავაკეთე მაგრამ ერთი პრობლემა მაქვს კიდევ.

მაგალითად როგორც თქვენს საიტზეა shortstory_ში შედარებით პატარაა პოსტის სურათი და fullstory_ში კი დიდი (გადიდებას არ ვგულისხმობ) აი ეგრე როგორ გავაკეთო. html_შI\ი აწყობილია dle_ზხე მინდა.
დამატებითი ველი შეცმნილი მაქვს სურათისთვის

#17 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 31 Март 2012 - 11:06

ცსსიდან უნდა გაასწორო მაშინ თუ გადიდებას არ გულისხმობ.ხოლო თუ დამატებითი ველებით გაქვს მაშინ იქვე გაუწერ width: და height:

#18 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 02 Апрель 2012 - 11:40

gio555
<div class="foto">[xfgiven_pic] <img border="0" src="[xfvalue_pic]"> [/xfgiven_pic]</div>

აი ეს კოდია. გადიდებაც მინდა.

#19 gio555

gio555

    ადმინისტრატორი

  • ადმინისტრატორი
  • 1 466 პოსტები:

Отправлено 02 Апрель 2012 - 06:37

ფოტოს გაუწერე შესაბამისი სტილი, .foto pic { background:none; widtht: px, height: px; }

#20 mecniera

mecniera

    სუპერ მომხმარებელი

  • მომხმარებლები
  • PipPipPip
  • 94 პოსტები:

Отправлено 03 Апрель 2012 - 12:24

<div class="pagination">
<ul>
<li><a href="#" class="prevnext disablelink">« უკან</a></li>
<li><a href="#" class="currentpage">1</a></li>
<li><a href="#">2</a></li>
<li><a href="#">3</a></li>
<li><a href="#">4</a></li>
<li><a href="#">5</a></li>
<li><a href="#">6</a></li>
<li><a href="#">7</a></li>
<li><a href="#">8</a></li>
<li><a href="#">9</a>...</li>
<li><a href="#">15</a></li>
<li><a href="#">16</a></li>
<li><a href="#" class="prevnext">შემდეგი »</a></li>
</ul>
</div>
აი ეს კოდი მაქვს. და ამას ადაპტაცია როგორ გავულეთო და კიდევ სად ჩავწერო? რომ გვერდები გამოჩნდეს.


0 მომხმარებელი კითხულობს თემას

0 მომხმარებელი, 0 სტუმარი, 0 ანონიმური წევრი

rskrutka